Lasten hiihtokoulu saatiin kunnialla päätökseen

Lasten hiihtokoulut 5-7 ja 8-12 -vuotiaille lapsille starttasivat tänä vuonna suotuisissa olosuhteissa. Kuluvana viikonloppuna lumet olivat osin jo hävinneet, mutta kaupunki oli panostanut latuolosuhteisiin tästä huolimatta kiitettävästi.

Raision Rinkka osallistui järjestelyihin yhteistyössä Raision kaupungin liikuntapalvelujen ja Raision Kuula ry:n kanssa vastaten pienempien ryhmän avustamisesta. Lasten hiihtokouluja on järjestetty jo 1980-luvulta lähtien ja rinkkalaiset ovat olleet mukana järjestelyissä aktiivisesti. Perinteistä on hyvä pitää kiinni.

Rinkan mukana olleista vapaaehtoisista Kaija Virtanen kertoo hiihtokoulun sujuneen hyvin. Päätösviikonlopun aikana vallitsevista haastavista olosuhteista huolimatta mäenlaskukin meni mallikkaasti. Kaija kertoo osallistujien olleen innokkaita ja jaksaneen mukana.
Tänä vuonna panostettiin myös turvallisuuteen ja tilaisuuden alussa vapaaehtoisena mukana ollut Rinkan pj Mirkka Karikoski kertoi turvallisuuteen liittyvistä asioista lasten vanhemmille. Latujen varsille oli kiinnitetty infotauluja pidettävästä hiihtokoulusta. Muut latujen käyttäjät oli huomioitu siten, että he pystyivät kiertämään lapsille varatun alueen.

Hiihtoharrastuksen jatkuvuus ja taitojen ylläpito näyttäisi olevan varmistettu, kun Kaijan mukaan eräs vanhempi kertoi lapsensa tänä vuonna osallistuneen isommille tarkoitettuun ryhmään. Lapsi oli aloittanut viime vuonna pienempien ryhmässä. Eräs toinen vanhempi kertoi Kaijalle lapsensa ottaneen hiihdon taidot haltuunsa koulun aikana. Tällä perusteella voisi todeta tavoitteiden onnistuneen niin järjestäjän kuin osallistujankin taholta.

Lopussa kiitos seisoo: kuvassa tyytyväisiä osallistujia saamansa diplomin kera.
Oikealla hiihtokoulun kouluttajana toiminut Niko Forssén.

kuva_hiihtokoulu_2016
Hiihtokoulun päätöspotretti, 5-7 vuotiaat osallistujat ja heidän kouluttajansa (kuva Kaija Virtanen)