Johtokunnan uusi puheenjohtaja esittäytyy

Yhdistyksen syyskokouksessa valittiin Raision Rinkan johtokunnan puheenjohtajaksi vuodelle 2020 raisiolainen Armi Laamanen. Tässä haastattelussa voi tutustua häneen vähän tarkemmin.

Ulkoilua Kukonpäässä (kuva Armin omasta albumista).

Kuka olet ja mistä tulet?

Olen Armi Laamanen, 60-vuotias, parikymmentä vuotta Raisiossa asunut luontoliikkuja. Minulla on pieni perhe: aikuinen tytär ja miesystävä. Olen tehnyt työtä matkailualalla yli 20 vuotta ja sen tiimoilla muuttanut työn mukana paikkakunnalta toiselle linjalla Helsinki-Turku-Pori-Raisio. Kotoisin olen Satakunnasta. Aikuisopiskelujen myötä vaihdoin kymmenen vuotta sitten sosiaalialalle ja viime vuodet tein töitä ohjaajana nuorten aikuisten parissa. Työelämässä teen silloin tällöin keikkaa ja lisäksi toimin vapaaehtoisena digi-tutorina senioreille sekä lastensuojelun tukihenkilönä.  Muita harrastuksia minulla on uinti, jooga ja uutena viron kielen opiskelu. Aina on myös joku kirja odottamassa yöpöydällä – se takaa rauhoittumisen ja hyvän yöunen.

Mikä sinua liikuttaa?

Minua liikuttaa hyvä ryhmä ja mukava seura. Lähes kymmen vuotta minua liikutti myös reipas pikkukoira, mutta syyskuussa se nukkui pois. Nautin Rinkan tiistaikävelyistä, vaeltajien lenkeistä ja talviuimari-porukan iloisesta seurasta. Rinkassa on paljon avointa toimintaa, johon kuka tahansa voi tulla mukaan, ja maksamalla 23 euron jäsenmaksun ovat kaikki jäsenedut käytössä. Edullisempaa muotoa liikkua ei helpolla löydä.

Mikä on kokemuksesi järjestötoiminnasta ja Raision Rinkasta?

Viimeiset viisi vuotta tein töitä järjestössä. Rinkan jäsenenä olen ollut muutaman vuoden. Viimeisen vuoden aikana olen ollut aktiivinen jäsen, sillä en ole enää vakituisesti työelämässä ja nyt minulla on enemmän aikaa liikunnalle. Ruuhkavuosina olisin halunnut harrastaa liikuntaa enemmänkin, mutta aina siihen ei ollut mahdollisuutta. Olen elämässäni tehnyt paljon liikkuvaa työtä ja usein matkoilla oli lenkkitossut matkalaukussa mukana.

Miten haluaisit edistää yhdistyksen toimintaa?

Rinkassa on paljon jäseniä, mutta lisää mahtuu ja uusia aktiviteetteja toivon kehitettävän, niin että jokaiselle ulkoilijalle löytyy sopivaa tekemistä. Nuorempaa väkeä toivon mukaan ja ilahtuneena huomaan, että nuoret ovat tänä päivänä innostuneet retkeilystä ja liikunnasta. Kannatan lähiliikuntaa luonnossa: meillä on Raisiossa upeat lähiliikuntamahdollisuudet, ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan vaan omasta ovesta ulos astumalla pääsee jo luontoon. Kaverin kanssa on kuitenkin mukavampi lähteä kuin yksin ja Rinkan piiristä liikkuvia kavereita löytää. Toivon, että myynti- ja markkinointitaustastani on hyötyä Rinkan toiminnan laajentamiseen.

Mitä terveisiä haluat lähettää oleville ja tuleville jäsenille?

Upeaa, että meillä on niin paljon aktiivisia jäseniä mukana toiminnassa. Paljon on kuitenkin myös niitä, joita harvoin näkyy mukana. Toivon, että nekin jäsenet, jotka eivät ole aktiivisesti mukana, uskaltautuvat liikkeelle. Olkaa rohkeita ja kertokaa minulle ideoita minkälaisia aktiviteetteja haluaisitte Rinkan toteuttavan ja otamme ne mahdollisuuksien mukaan huomioon kehittäessämme toimintaa. Nykyisin on jo valtavasti tutkimustietoa siitä, miten paljon terveyshyötyä jo vähäisestäkin liikunnasta on. Liikunnan ei tarvitse olla hikiliikuntaa veren maku suussa, vaan jo pienikin iltalenkki auttaa terveyden ylläpitämisessä. Siksi liikkumaan lähteminen kannattaa aina, vaikka sohva kuinka houkuttelee puoleensa.

Rohkeasti mukaan!

Armi