Uutta toimintaa! Talviuinti

kuva_avanto

 

 

 

 

 

 

Tule mukaan sunnuntain talviuinnille, jota myös kylmäuinniksi kutsutaan!
Sunnuntaisin pulahdetaan kylmään veteen Saaronniemen Saukkojen saunalla Turun Ruissalossa klo 16.30 -18.00. Saunamaksu 5 euroa (varaa käteistä).

Avannossa pulahtaminen on todellinen terveysliikuntalaji. Tiedetään, että jo muinaiset kreikkalaiset ja roomalaiset hoitivat sairauksiaan kylmällä vedellä. Kylmässä vedessä uimarin verenpaine kohoaa aluksi, mutta perusverenpaineen on havaittu laskevan säännöllisen talviuinnin avulla. Talviuinnin on todistetusti todettu auttavan ainakin kipuihin, parantavan kylmään sopeutumista sekä yleistä terveydentilaa ja nostavan hieman elimistön antioksidanttitasoa. Antioksidantit ovat välttämättömiä elimistön terveenä pysymiselle.

Kysy lisää Armi Laamaselta, armi.laamanen@gmail.com.

 

Löydä perille: Saaronniemen Saukot, osoite Tammirannantie 39, Turku.

Lisätietoa

Suomen Latu, talviuimarin ohjeet

Suomen Latu, talviuinti lajina

Saaronniemen Saukot