Puheenjohtajan kesätervehdys

Aurinkoista kesää kaikille!

alt_kuvituskuva_polkupyörä

 

 

 

 

 

 

Kesäkuu on alkanut aurinkoisena ja poikkeusolojen rajoituksia on alettu yksi kerrallaan lieventää. Positiivisia uutisia on viime päivinä saatu lukea ja toivotaan, ettei toista korona-aaltoa tulekaan vaan saamme toiminnot käyntiin elokuun alusta alkaen, kuten on suunniteltu.

Jouduimme poikkeustilanteen vuoksi peruuttamaan kaikki yleisötilaisuudet ja lajitapahtumat Suomen Latu ry:n ohjeistusta seuraten 31.7.2020 asti. Kevään aikana johtokunta on kokoontunut etänä. Ensimmäinen kasvotusten tapahtunut kokous pidettiin 8.6. Luontoretkinäyttely Pajupillissä, jossa pystyttiin pitämään riittävät turvaetäisyydet. Kokouksessa päivitettiin syksyn suunnitelmat ja päätettiin keväällä toteutumatta jääneiden tapahtumien siirtämisestä syksyyn tai ensi vuoteen.

Toukokuun alussa lähdimme mukaan Kilometrikisaan Raision Rinkan joukkueella, jotta liikunta ei poikkeusoloissakaan jäisi pois kalenterista. Nyt pyöräilymatkaa Rinkan joukkueelle on kertynyt jo lähes 6000 kilometriä. Ihan mahtavaa! Kuten yksi jäsenemme sanoi: Kannattaa osallistua, kisa motivoi jättämään auton kotiin ja lähtemään liikkeelle polkupyörällä. Ainakin minulle on käynyt juuri niin. Mietin aina liikkeelle lähtiessäni, voinko mennä polkupyörällä vai pitääkö mennä syystä tai toisesta autolla. Useimmiten en ole keksinyt hyvää tekosyytä lähteä liikkeelle autolla, vaan otan pyörän alleni. Kisa on todella motivoinut minua pyöräilemään enemmän.

Nyt kun rajoituksia on purettu, liikkuminen on taas helpompaa kaikille. Luontoa ja tilaa liikkua Suomessa riittää, ja vaikka yhteisiä liikuntahetkiä ei kesän aikana järjestetä ennen elokuun alkua niin kannattaa lähteä liikkeelle yksin tai yhdessä, perheen tai kaverin kanssa nauttimaan liikunnan tuomasta hyvästä olosta, raittiista ilmasta ja luonnosta. UKK-Instituutin tutkimusten mukaan jo lyhytaikainenkin liikunta tuottaa terveyshyötyä. Kevytkin liikuskelu voi alentaa muun muassa verensokeri- ja rasva-arvoja. Lisäksi liikunta vilkastuttaa verenkiertoa sekä vetreyttää lihaksia ja niveliä. Terveydenhuollossakin annetaan nykyisin reseptiksi liikuntaa. Liike on lääke.

Kesän jälkeen elokuun alusta alkaen Raision Rinkan tapahtumia on taas kalenterissa joka viikolle. Maanantaina 3.8. alkavat pyöräilyt, seuraavana päivänä 4.8.  aamupäivän tiistaikävelyt.  Uutena ohjelmassamme on Raision kaupungin kanssa sovittu kevyt iltakävely vähemmän liikkuneille alkaen 4.8. klo 17.15 asiointipiste Olkkarin edestä (os. Raisiontori 6).

Paljon mukavia tapahtumia on tulossa syksyllä:  Nuku yö ulkona -tapahtuma elokuun lopussa, mobiilikuvausretki, Kullaanpolku-polkuretki ja sydänviikon iltaretki syyskuussa, eräruokakurssi ja patikkaretki Ruissaloon lokakuussa sekä perinteinen puuroretki joulukuussa. Tule mukaan!

Reipasta ja ulkoilullista kesää toivottaen,
Armi