Elokuussa rakastutaan retkeilyyn – kurssi Raisiossa alkaa 2.8.2021

 

Raision Rinkka ja Kaarinan Kulkijat järjestävät kolmeosaisen retkeilykurssin Rakastu retkeilyyn. Kurssi on tarkoitettu aikuisille aloitteleville retkeilijöille. Tavoitteena on kannustaa ja rohkaista osallistujaa ulkoilemaan ja yöpymään ulkona. Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta retkeilystä ja hyvä peruskunto on riittävä taso kurssille osallistujalle.

Kurssin ohjaajan Niina Anttilan mukaan ”Retkeilyn perusteiden oppiminen kurssilla voi olla helpompaa ja saada siihen vähän aloitusapua kurssilta, jos jännittää miten pärjää yön yli metsässä.” Ohjaaja Tiina Lintervo on samaa mieltä: ”Perusteet luovat turvallisuutta ja saa varmuutta toimia ehkä uudessa toimintaympäristössä.”

Kurssi päätettiin toteuttaa kahden latuyhdistyksen yhteistyönä. Tiina Lintervo toteaa, että ”Kurssi edellyttää resursseja ja kaksi yhdistystä yhdistämällä saadaan riittävä määrä vetäjiä. Lisäksi pyritään tavoittamaan laajempi alue ulkoilusta kiinnostuneita ihmisiä. ”

Retkeilyetiketin ja jokamiehen oikeuksien tuntemus on tärkeä asia. Tiina Lintervo toteaa: ”Odotukseni on päästä tutustuttamaan ihmisiä vastuulliseen retkeilyyn ja yön yli yöpymiseen maastossa. ”

Rakastu retkeilyyn -kurssin sisällöstä tarkempia tietoja tapahtuman esitteestä..