Polkujuoksu alkaa elokuussa

kuvituskuva_juoksulenkkari

Raision Rinkan lajikirjo laajenee, kun elokuussa starttaavat polkujuoksulenkit. Polkujuoksuohjaajan Alpo Viitaharjun mukaan polkujuoksussa yhdistyy loistavasti luonto ja kuntoliikunta. Ensimmäinen lenkki juostaan Kerttulan luontopolulla ja kuntoradalla. Lenkin kesto on noin yksi tunti ja se sisältää myös alkuinfon ja kevyen lämmittelyn.

Ensimmäisillä treenikerroilla lajiin tutustumisen lisäksi tutustutaan myös toisiimme, myöhemmin harjoitellaan esim. porrasjuoksua, alamäkijuoksua, esteiden ylitystä ym. Alpo toteaa ottavansa mieluusti vastaan myös ehdotuksia reiteistä ja harjoitteista.

Polkujuoksutreenit ovat kaikille avoimia eikä osallistuminen edellytä Raision Rinkan jäsenyyttä. Lenkille pukeudutaan sään mukaan, jalkaan polkujuoksutossut tai peruslenkkaritkin käyvät. Mukaan lisäksi juotavaa ja energiaa tarpeen ja tottumuksen mukaan.Pohjakunnon on hyvä olla sellainen, että jaksaa juosta tai hölkätä muutamia kilometrejä yhtäjaksoisesti.

Raision Kerttulasta kotoisin oleva polkujuoksuohjaaja Alpo toteaa itse harrastaneensa aktiivisesti juoksua jo 25 vuotta. Ensimmäinen kerta polkujuostaan torstaina 19.8. klo 18.00 (kokoontuminen Kerttulan liikuntahallin edessä). Alpo toivottaa kaikki tervetulleiksi rohkeasti mukaan juoksemaan porukalla!

Lisätietoa:

Alpo Viitaharju
viitaharjualpo(at)gmail.com

Suomen Latu: Polkujuoksu (lajiesittely ym.)