Kaija Virtanen on poissa

Kaija Virtanen punainen tonttulakki päässään, maski kasvoilla ja punainen paita päällä Pähkinämäen majan sisätilassa.

Saimme marraskuun 11. päivä tiedon Kaija Virtasen poismenosta. Kaija toimi yhdistyksemme sihteerinä, jäsensihteerinä ja tiedottajana vuodesta 2014 alkaen tämän vuoden syksyyn asti, jolloin vaikea sairaus alkoi viedä häneltä voimia. Kaija toimi aktiivisesti viikottaisissa maanantaipyöräilyissä ja tiistaikävelyissä. Hän oli Metsämörriohjaajana lapsille ja opasti useita päiväkotiryhmiä Raision luontopoluilla. Raision Rinkan toiminta oli Kaijalle tärkeää ja hän osallistui ahkerasti niin tapahtumiin kuin niiden järjestelyihin.

Kaija oli myös ahkera kirjoittaja ja valokuvaaja. Hän kirjoitti retkistään useita tekstejä yhdistyksemme blogiin. Kirjoituksista voi aistia luonnon olleen Kaijalle tärkeä asia. Hän toimi myös Raisionjokilaakson luonnonsuojeluyhdistyksen sihteerinä.

Kaija ulkoili säännöllisesti Raision luontopoluilla ja lähiluonnossa. Alla sitaatti hänen kirjoittamastaan kirjoituksesta 16.11.2020 Haunisista Raisionjoelle:

Marraskuinen sunnuntai hämärtyy kohti iltaa. Mukava reippailusää, vaikka pieni kosteus taivaalta laskeutuu tummaan maahan. Ohitan Raisiontien varteen pystytetyn nykyaikaisen laskurin. Se kertoo päivittäin, montako pyöräilijää on laskurin ohi polkenut. Raisiossa nykyaika ja historia kulkevat sovussa rinnakkain.

Historiallinen Raisionjoki – Arkeologisten tutkimusten mukaan joen vesi oli rautakauden lopussa 5-6 metriä korkeammalla kuin nykyisin. Joki muodosti pitkälle sisämaahan työntyvän merenlahden. Joki oli tärkeä kulkureitti, josta saatiin kalaa ja vesilintuja.

Minulle joki ja sen rantamaisemassa kulkevat polut ovat mukava ulkoilupaikka.

Marraskuinen sunnuntai on hämärtynyt iltaan. Yhdistyksessä Kaijaa jää kaipaamaan laaja ystävien joukko.

 

Tarja Aittala ja Armi Laamanen
(Kirjoittajat toimivat Raision Rinkka ry:n aktiiveina.)