Ilmoittautuminen avattu syysretkelle Kemiönsaarelle 23.9.2023

Kallliolta näkymä saaristomerelle, etualalla lehtipuita.

Syysretkellä patikoidaan Söderlångvikin uniikin kartanon poluilla ja Purunpään vaellusreitillä. Purunpään vaellusreitti on jokaisen saaristoluonnosta pitävän pakollinen kohde!

Lyhyemmän reitin (noin 5 km) valinneilla on myös aikaa tutustua kartanoon ja museoon omatoimisesti. Kartanolla myös kahvila-ravintola. Pidemmällä reitillä (noin 12 km) keskitytään patikointiin ja saaristoluonnon monimuotoisuudesta nauttimiseen.

RYHMÄT JA REITIT

Ryhmä 1 patikoi kartanolta lähtevää Monan polkua Laavupolulle kohti Sundsvedjan laavua. Laavulle pääsee kulkemaan osaksi tietä pitkin. Laavulla nautitaan eväät ja teemme tulet, jos varoituksia ei ole. Eväiden nauttimisen jälkeen paluu kartanolle, jossa aikaa tutustua rauhassa kartanoon. Reitin pituus noin 5 km. Reitti luokitellaan helpoksi, mutta osa siitä on keskivaikeata kulka (osuuden voi kiertää tien kautta).

Ryhmä 2 patikoi kuten yllä laavulle. Eväiden nauttimisen jälkeen jatketaan välittömästi Purunpään reitille. Reitti on vaihtelevaa ja kalliolta toiselle kiipeämistä, mutta kulkee myös metsäpolkuja ja metsätietä pitkin. Purunpäällä polkua hipoo suuren osan matkaa Saaristomeri. Kuljettavan reitin pituus noin 12 km. Laavulla pidettävän tauon lisäksi pidämme kaksi muutakin lyhyehköä eväs- ja jalkojen lepuutustaukoa. Tämä reitti on osaksi keskivaikea ja osaksi vaikea kuljettava.

Huomioitavaa! Purunpään alue on suojeltu ja siellä ei ole retkeilyrakenteita tai toista tulipaikkaa (Sundsvedjan laavu ainoa tulipaikka).
Bussi tulee noutamaan pidemmän reitin kulkeneet matkan varrelta. Sen jälkeen lähdemme paluumatkalle.

***
Varusteet: Säänmukainen varustus, tukevat ja pohjasta pitävät jalkineet erityisesti pidemmälle patikalle suositeltavaa, istuinalusta, syötävää ja juotavaa oman tarpeen mukaan. Sauvoista / sauvasta on apua kallioille kiivettäessä. Jos tulet pidemmälle patikalle, niin ota mukaan myös pieni roskispussi ja vessapaperia.
Käytössämme on sama bussi koko retken ajan, joten vaihtopaitaa, syötävää ja juotavaa voi jättää bussiin odottamaan paluumatkaa.

***

Ilmoittautumiset 13.9.2023 mennessä yhdistyskohtaisesti Raision Rinkan tai Turun Ladun tapahtumakalenterin sähköisen ilmoittautumisen kautta. Vapaita paikkoja tarjotaan kaikille ilmoittautumispäivän jälkeen 19.9. asti. Tiedustelut retkestä ja vapaista paikoista retken vastuuohjaajalta sähköpostitse tarja.aittala@turunlatu.fi.

Retken hinta 25 euroa/henkilö maksetaan 19.9. mennessä Raision Rinkan tilille FI60 5710 5210 0009 06 . Kirjoita viitteeksi 1038.
Retken hintaan sisältyy bussikuljetukset, retkiohjaus ja Suomen Ladun vakuutus.

Retki tehdään yhdessä Turun Ladun kanssa (ao. yhdistyksen jäsen ilmoittautuu Turun Ladun verkkosivuilta). Retkelle voi osallistua Raision Rinkan tai Turun Ladun jäsen . Vapaita paikkoja tarjotaan ilmoittautumisen jälkeen kaikille kiinnostuneille 19.9.2023 asti.

Lue retken tarkemmat tiedot ja ilmoittaudu tästä linkistä.

Jäsenen ilmoittautuminen 13.9.2023 mennessä – vapaiden paikkojen tiedustelut sen jälkeen 19.9. asti.

Lisätiedot ja paikkatiedustelut Tarja Aittalalta sähköpostitse tarja.aittala@turunlatu.fi.